A görög ízeknek kevesen tudnak ellenállni, egy finom gyrosra bármikor könnyen elcsábulunk. Sok zöldséggel, gazdagon fűszerezve, házi uborkasalátával gyors és laktató nyári ebéd válik belőle.
Hozzávalók
6
adag
Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Az olajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a Maggi Gyros alapot és simára keverjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, alaposan összeforgatjuk és fél órát állni hagyjuk.
2. lépés
15 perc
Az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket: a kaprot, a mentát és az oregánót. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd citromlével ízesítjük. Belekanalazzuk a görög joghurtot is és alaposan összekeverjük.
3. lépés
10 perc
A bepácolt húst egy forró serpenyőben megpirítjuk.
4. lépés
5 perc
A megsült húst tányérokra halmozzuk, majd egyenlően elosztjuk a felkockázott paradicsomot és feta sajtot is. Olajbogyóval és grillezett pitával tálaljuk.
1. lépés
4
Az olajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a Maggi Gyros alapot és simára keverjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, alaposan összeforgatjuk és fél órát állni hagyjuk.
2. lépés
4
Az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket: a kaprot, a mentát és az oregánót. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd citromlével ízesítjük. Belekanalazzuk a görög joghurtot is és alaposan összekeverjük.
3. lépés
4
A bepácolt húst egy forró serpenyőben megpirítjuk.
4. lépés
4
A megsült húst tányérokra halmozzuk, majd egyenlően elosztjuk a felkockázott paradicsomot és feta sajtot is. Olajbogyóval és grillezett pitával tálaljuk.
Marika