Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és puhára főzzük.
Ha a burgonya elkészült, leszűrjük, majd megvárjuk amíg langyosra hűl. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket egymástól nagyobb távolságra. Egy krumpitörővel vagy egy pohár aljával ellapítjuk a burgonyákat, meglocsoljuk olajjal és megszórjuk a fűszerkeverékkel. 200 fokos sütőben 15 perc alatt megpirítjuk őket.
Közben a lila hagymát félkarikára vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet és a porcukrot.
Ha a burgonya megsült, akkor tálba szedjük, meglocsoljuk a görög joghurttal, ráhalmozzuk a pácolt hagymát, majd megszórjuk friss petrezselyemmel.