A szezonális alapanyagok frissebbek, könnyen beszerezhetők, és szerencsés esetben olcsóbbak is, mint ha messziről szállítanák őket. Amellett, hogy remek, változatos recepteket készíthetsz el szezonális zöldségekből, gyümölcsökből, vásárlásukkal kíméled a környezetünket is. Persze a legjobb kedvcsináló pár olyan recept, ami szezonális alapanyagokkal készül.
Minek van szezonja márciusban?
A március trükkös hónap, már itt kacsingat a tavasz, de a hazai szabadföldi zöldségek, gyümölcsök még általában nem elérhetők. Mit érdemes ilyenkor vásárolni? Gyümölcsök közül bizony csak az alma és a körte az, ami szezonálisnak számít. Zöldségekből szerencsére nagyobb a választék.
Segítségül egy gyors lista a márciusi szezonális zöldségfélékről:
Étvágygerjesztőnek pár finom krémleves
Nincs is jobb, mint egy melengető krémleves. Még szerencse, hogy a gyökérzöldségek, az édesburgonya kitűnő alapanyag ehhez. Márciusban a változatosság kedvéért próbáld ki krémleves receptjeinket zellerrel, céklával és édesburgonyával!
Zeller, cékla? Ha a leveseket kipróbáltad, akkor itt az ideje, hogy a főételeknél is vesd be ezeket a zöldségeket.
A magyaros konyha jellegzetes alapanyaga a vöröshagyma, de ha már szezonális zöldségekkel kacérkodsz, akkor márciusban ki kell emelni a hagymaféléket a sorból. Ilyenkor a póréhagyma, az újhagyma és a medvehagyma is remek hozzávaló különféle, nem csak magyaros receptekhez. Mi most egy póréhagymás és egy medvehagymás ételt ajánlunk: