A Maggira karácsonykor is számíthatsz! Akár könnyebb előételt keresel, sült húsos főfogásokat vagy egy kifejezetten ünnepi lakomát szeretnél összeállítani, különleges receptjeink között garantáltan megtalálhatod kedvencedet!
Az aromás fokhagymás-petrezselymes vajjal töltött Devolay-szelet („de volaille”) vagy másnéven kijevi csirkemell egy jól ismert és közkedvelt fogás. Tökéletes mindennapi vacsorákhoz, de különleges alkalmakkor, ünnepekkor sem hiányozhat az asztalról.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Maggi Ízvarázs Ételízesítő
4 db nagyobb csirkemellfilé
3 evőkanál vaj
2 evőkanál petrezselyem
2 evőkanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
100 g liszt
100 g zsemlemorzsa
egy kis olaj
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítési idő: 45 perc
Adag: 8 főre
ELKÉSZÍTÉS
1. lépés – 5 perc
Finoman klopfoljuk ki a csirkemelleket. Ügyeljünk arra, hogy ne szakítsuk el a húst – a klopfolás előtt tegyünk minden csirkemelldarabot egy eldobható műanyag zacskóba.
2. lépés – 5 perc
A vajat keverjük össze apróra vágott petrezselyemmel, adjunk hozzá sót és néhány csepp citromlevet. Ízesítsük átnyomott fokhagymával.
3. lépés – 8 perc
Minden kiklopfolt csirkemellszeletre petrezselymes vajat kenünk, megszórjuk Maggi Ízvarázzsal, majd mindegyik szeletet feltekerjük és fogpiszkálóval vagy cérnával rögzítjük.
4. lépés – 10 perc
Következik a panírozás – a tojást egy tálba törjük és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A lisztet és a zsemlemorzsát mély tányérokba készítjük. Minden szeletet egymás után beleforgatunk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.
5. lépés – 15 perc
Egy serpenyőben hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, és kis lángon süssük egyenként a szeleteket körülbelül 12-15 percig. A panírnak aranyszínűnek kell lennie, a szeletnek pedig belül lédúsnak, de alaposan átsültnek. Akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha a vaj kiszivárog belőle.
6. lépés – 2 perc
Tálaljuk kedvenc köretünkkel – sárgarépával, borsóval és főtt burgonyával a legjobb.
TIPP a sütéshez:
Bő olaj helyett sütőben is elkészíthető az étel.
Ha halról és levesről van szó, nem csak a halászléra érdemes gondolni. Készíthetünk egy ízletes tejszínes levest is tőkehalfilével és a Maggi Zöldségleveskockájával. A vajon pirult hagyma és a friss petrezselyem biztosítja az egyedi ízvilágot. Friss kenyérrel vagy krutonnal tálalhatjuk.
ÖSSZETEVŐK
2 db Maggi Zöldségleveskocka
500 g fekete tőkehal
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
200 ml tejszín
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítési idő: 35 perc
Adag: 4 főre
ELKÉSZÍTÉS
1. lépés – 14 perc
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, és serpenyőben felhevített vajban megpirítjuk.
2. lépés – 5 perc
A halfilét csíkokra vágjuk.
3. lépés – 2 perc
A zöldségleveskockákat 1 liter forrásban lévő vízben feloldjuk.
4. lépés – 10 perc
Adjuk hozzá a halfilét és a hagymát, főzzük 10 percig.
5. lépés – 3 perc
Adjuk hozzá a tejszínt.
6. lépés – 1 perc
A levest petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Könnyű és tápláló halas fogást keresel? Készíts egy ínycsiklandó sült pontyot sütőben, párolt zöldségekkel. A burgonya, a pirospaprika és az édeskömény tökéletesen passzol a halibut hal finom húsához. Az elkészült ételt citromszeletekkel díszíthetjük.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Maggi Magyaros Halászlékocka
400 g ponty
1 db édeskömény
fél db pirosparika
2 db krumpli
3 evőkanál olaj
egy csipet só
Elkészítési idő: 57 perc
Adag: 2 főre
ELKÉSZÍTÉS – 57 perc
1. lépés – 10 perc
Keverjük össze alaposan az összezúzott Maggi kockákat egy kis olajjal.
2. lépés – 3 perc
A pontyot 4 részre vágjuk. Bekenjük a fűszeres páccal.
3. lépés – 8 perc
A zöldségeket csíkokra vágjuk, serpenyőben forró olajban kisütjük, sózzuk.
4. lépés – 10 perc
Pároljuk körülbelül 10 percig.
5. lépés – 1 perc
A zöldségeket egy tepsibe tesszük, a haldarabkákat a tetejére rendezzük.
6. lépés – 25 perc
200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre.
Az aszalt barackkal töltött pulykamell úgy hangzik, mintha a legelőkelőbb éttermek étlapjáról lépett volna ki, holott otthon is egyszerűen elkészíthető, egy-egy különlegesebb alkalomra vagy vacsorára. Tálaljuk egy karakteres, hagymás-fehérboros-aszaltbarackos mártással a teljes ízélményért.
HOZZÁVALÓK
1 db Maggi Szárnyashúsleves-kocka
700 g pulykamellfilé
12 db aszalt sárgabarack
100 g dió
fél csésze sajtos vagy sima keksz
3 evőkanál vaj
1 tekercs bolti leveles tészta
A mártáshoz:
1 db Maggi Szárnyashúsleves-kocka
8 db aszalt sárgabarack
fél fej hagyma
150 ml fehérbor
350 ml víz
150 ml 36%-os tejszín
egy kis cukor
1 evőkanál vaj
1 teáskanál metélőhagyma
egy kis só és bors
ELKÉSZÍTÉS – 820 PERC
1. lépés – 5 perc
Hosszú késsel hosszában bevágjuk a filét, hogy egy keskeny és hosszú lyuk keletkezzen.
2. lépés – 5 perc
Az így keletkezett bemetszést egyenletesen megtöltjük a hús hosszában aszalt sárgabarackkal.
3. lépés – 3 perc
A Maggi Szárnyashúsleves-kockát késsel porrá zúzzuk.
4. lépés – 180 perc
Dörzsöljük be a hús külsejét a szétmorzsolt Maggi kockával, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk pácolódni kb. 3-12 órán át.
5. lépés – 2 perc
Keverjük össze az apróra vágott diót a morzsolt keksszel és az olvasztott vajjal.
6. lépés – 10 perc
Helyezzük a pulykafilét a kinyújtott leveles tésztára. Alaposan kenjük be a darált dió, a keksz és a vaj keverékével, majd fedjük be egy második levelestésztával úgy, hogy az szorosan illeszkedjen a húsra.
7. lépés – 30 perc
Süssük az egészet kb. 30-40 percig 200°C-on.
8. lépés – 5 perc
Közben vágjuk a maradék sárgabarackot csíkokra.
9. lépés – 5 perc
A hagymát apróra kockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk.
10. lépés – 5 perc
Adjuk hozzá a sárgabarackot, és pároljuk egy kicsit. Öntsük hozzá a fehérbort, és várjuk meg, amíg az alkohol elpárolog.
11. lépés – 5 perc
Adjunk hozzá vizet és egy Maggi Szárnyashúsleves-kockát és főzzük addig, amíg a mártás 1/4-re nem redukálódik.
12. lépés – 5 perc
Végül hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott metélőhagymát és a vajat. Ha szükséges, sűrítsük be a mártást egy kis liszttel.