Ahogy az évszakok váltják egymást, úgy cserélődnek az ételek is a konyhában. A gyors, sütés nélküli fogásokat felváltják a laktató és tartalmas finomságok. Hamarosan elérkeznek a hűvösebb esték, amikor jól esik egy tál meleg levest kanalazni az étkezőasztalnál. Ebben az összeállításban csupa ilyen melengető receptet szedtünk össze.
A bab az egyik felfedezésre váró alapanyagunk, hiszen annyi lehetőség rejlik benne, mégis keveset használjuk! A belőle készült levesnek nem kell feltétlenül nehéznek, húsosnak és időigényesnek lennie ahhoz, hogy tartalmas ételt hozzunk össze belőle.
2. Csípős sült karfiol krémleves
A legtöbb zöldségre igaz, hogy sütőben megsütve még finomabb! A karfiol sem kivétel ez alól, aminél az sem gond, ha egy jó nagy fej zöldséggel dolgozol, hiszen egy része mehet a levesbe, a maradékot pedig felhasználhatod később köretnek egy-egy főfogás mellé.
A francia hagyma krémleves titka a sötétre karamellizált édes hagymában rejlik, így ezt a lépést nem szabad kispórolnunk, várjuk meg türelemmel! Konyak helyett használjuk bátran száraz fehérbort, valamint az ízeket tovább gazdagíthatjuk friss kakukkfűvel is.
4. Sütőtök krémleves gorgonzolával
Az őszi szezon valódi sztárja a sütőtök és a belőle készült krémleves, amit érdemes kipróbálni dióval és friss gorgonzola sajttal is, mert könnyen lehet, hogy új kedvenced születik majd!
Nem kell megijedni, nem lesz savanyú ez a csirkeleves, hiszen épp csak annyi citrom kerül bele, amitől kellemes egyensúlyba kerülnek az ízek. Ha szeretnéd, kevés tejszínnel még krémesebbé varázsolhatod az állagát!