Miért ne hagyd ki a medvehagyma szezont?
A medvehagyma vadon termő növény, melynek íze kissé fokhagymás, pikáns és friss. Használhatod saláták, pestók, mártások és krémlevesek ízesítésére. Jellegzetes aromája miatt számos ételhez, például tésztákhoz, omlettekhez és szendvicsekhez is kiválóan passzol. Fontos, hogy csak mértékkel használd, mert intenzív ízű. Viszonylag rövid a szezonja, érdemes lefagyasztani belőle, hogy később is felhasználhasd!
Újhagyma, a tavaszi jolly joker
Az újhagyma fiatal, friss hagyma, melynek íze enyhén hagymás és pikáns. Használhatod saláták, szendvicsek, sütőtök krémlevesek és húsok kísérőjeként. Ízének frissessége miatt kiválóan illik tavaszi és nyári ételekhez. Enyhe íze frissen fogyasztva vagy a főzés végén hozzáadva érvényesül leginkább. Most kifejezetten leves receptekben ajánljuk.
Póréhagymával főzni jó!
A póréhagyma zöld szárú, fehér-zöld színű hagymafajta, melynek íze enyhén hagymás és kissé édeskés. Gyakran használják levesek, raguk, piték és omlettek készítéséhez, valamint saláták és szószok ízesítésére is. Az édeskés ízének köszönhetően könnyen variálhatod más zöldségekkel és húsokkal. Az étel elkészítése során alaposan megmosva és vágva használd! Szuper gnocchis húsgombóc recepttel készültünk hozzá.
Ha már van otthon ezekből az ízletes hagymafélékből, akkor a jól bevált recepteket is bátran feldobhatod velük. Mivel ízük frissen igazán intenzív, használj belőlük egy keveset salátákhoz vagy szórd őket apróra vágva levesekre, tálaláskor.