Klasszikus húsvéti fogások között a sonka kikerülhetetlen. Családja válogatja, hogyan készítik el. Van, ahol a paraszt sonka a befutó, van, ahol a kötözöttre esküsznek. Az is változatos, mivel tálalják ezt a finomságot.
A friss zöldségek nagyon jól passzolnak mellé. Ha idén még nem vettél újhagymát, hónapos retket, akkor az ünnepre érdemes beszerezned. Tálaláskor nem maradhat el a torma, majonézes torma és a mustár sem.
Adja magát a friss pékáru, ilyenkor különleges finomság sonka mellé a sós kalács.
A friss zöldségek mellet a különböző ecetes, majonézes saláták is közkedveltek a sonka kísérőjeként. Négy olyan burgonyasalátát válogattunk össze, melyek különleges ízükkel vagy krémességükkel kicsit elrugaszkodnak a hagyományos ecetes-hagymás vagy majonézes krumplisaláta körettől. Lepd meg velük a családot!
Lehetsz nyugodtan rugalmas az alapanyagokkal, például újkrumpli helyett tökéletes a saláta burgonya.
Húsvétkor jellemzően elindul az ország, ki rokonokhoz, ki barátokhoz, húsvét hétfőn pedig várjuk a locsolókat. Ehhez a nagy jövés-menéshez ajánlunk két gyorsan elkészülő, látványos vendégvárót. Hidegen és melegen is tálalhatod őket.
Ha az ünnepi hétvége után kacsingat egy kis darab sonka még a hűtődből, akkor jól jártál! Nem kell sokat gondolkodni, mit főzz. Kapcsolódó cikkünkben változatos recepteket ajánlunk megmaradt sonkához.
A sonkás, sült tészta elég jó „mentő kaja” húsvét után. Ha kicsit variálnál a szokásos recepten, akkor ezt a káposztás, tejfölös verziót most mindenképp próbáld ki.