A melegszendvics egy igazi mentőétel, ráadásul a legjobb dolog, ami a szikkadt pékáruval történhet. Reggelire, és vacsorára is gyorsan varázsolhatunk melegételt a családnak, amihez már csak egy tál friss saláta kell. A Carbonara spagetti alappal krémes, sonkás szendvicset készíthetünk, amit sajttal megszórva, a sütőben grill fokozaton sütünk ropogósra. Mindössze arra kell figyelni, hogy az ajánlott tejmennyiség ½ - 2/3 részét adjuk csak az alaphoz. Apróra vágott snidlinggel vagy újhagymával még finomabb!
A Gyros alapot keverjük össze darált tarjával és egy kanálnyi sűrített paradicsommal, majd pirítsuk pár percet serpenyőben. A kihűlt húst kenjük egyenletesen a téglalappá nyújtott leveles tésztára, szórjuk meg apró, nyers hagymával, és itt-ott csepegtessünk rá sűrű joghurtot. Szorosan tekerjük fel a tésztát, és vágjuk két centis szeletekre. Fektessük tepsire, kenjük őket körbe tojással, és 190°C-on, 22-25 perc alatt süssük őket arany színűre!
A Csirkés-sajtos rakott tészta alapot a leírás szerint elkészítve, kihűtve és egy tojással összekeverve, pirog töltelékeként is használhatjuk. Készítsünk tojásos gyúrt tésztát, és kanalazzuk a csirkés tölteléket a 12 centis körré nyújtott tésztába. Hajtsuk félkör alakúra, és a szélét alaposan csippentsük végig, hogy jól zárjon. 180°C-os sütőben 20 perc alatt elkészül ez az isteni tízórai.