A húsvéti ünnepek fő attrakciója a főtt sonka. Lehet paraszt vagy kötözött, de egyértelműen dukál mellé a torma, a főtt tojás és a friss zöldségek. Kitűnő mellé a sós kalács, de kínálhatsz mellé teljes kiőrlésű pékárut is.
A sonka, torma, kalács után, azonban felmerül rögtön a kérdés, hogy milyen más finomságokkal kényeztesd a családod és a vendégeket az ünnepek alkalmából.
Ehhez állítottuk össze az alábbi szuper húsvéti menüt, és ajánlunk vendégváró ötleteket.
Előétel húsvéti menühöz
A húsvéti hétvége a bőséges reggelik után is tart. Ha több fogásos ebédet vagy vacsorát szeretnél kínálni, akkor adja magát, hogy tojásos receptekkel is készülj. Előételnek ezért ezt a gyorsan elkészíthető tojáskrémet ajánljuk, ami mellé elég friss zöldségeket, pirítóst tálalnod. Ha van időd, akkor ezt a nagyon jópofa figurát is elkészítheted!
Főételek változatosan
A húsvéti menühöz háromféle főételt is ajánlunk. Válogathatsz a receptek közül, vagy készülhetsz több különböző fogással is, hogy a vendégeid válogathassanak.
Vendégvárók, akár locsolóknak is
Jönnek-mennek a vendégek a húsvéti hétvégén? Családi látogatás, tojáskeresés, locsolkodás? Ezek az alábbi vendégvárók ideálisak, mert könnyen elkészíthetők. Emellett sokféle ízt kínálhatsz a vendégeknek, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Készülj vendégváró falatokkal és szépen terített asztallal!