Elkezdődött a grill szezon, készíts olyan finomságokat is, amiket aztán variálhatsz egész héten szendvicsekbe, tésztákhoz, salátákhoz. A húsok és a zöldségek, amiket grillen készítesz, sokféle finom étel alapanyagai lehetnek. Ha ügyesen osztod be a maradékot, akkor napokig tarthat a grillparti.
Natúr húsok, amik mellé csak egy izgalmas köret kell
Számolj úgy a grillen készülő húsokkal, hogy másnap már csak köretet készíts hozzájuk. Rakott krumplis receptjeink önmagukban is finom fogások, de ha tartalmasabbá szeretnéd tenni az étkezést, akkor köretként is megállják a helyüket.
A sült húsok mellé másnap sokszor elég, ha egy ínycsiklandó salátát tálalsz. A klasszikus burgonyasaláta helyett próbálj ki új recepteket.
Krémes újkrumplival készülő saláta receptünket saláta burgonyával is elkészítheted, ha kicsúsznál az újkrumpli szezonból.
A tésztasaláták a grillezés napján és utána is szuper kísérői a natúr húsoknak. Képzeld csak el, milyen jól mutatnak a grillezett csirkeszárnyak vagy egy szép szelet tarja négysajtos tésztasalátánk mellett!
Grillezett húsok tovább gondolva
Vannak olyan receptek, ahol a húst külön el kell készíteni, mielőtt hozzáadod a többi alapanyagot. Erre jó példa csirke tabbouleh receptünk. Megkívántál egy különleges ízvilágú, izgalmas, nyári ételt? A már kész grillezett csirkemellből ezt a receptet még gyorsabban elkészítheted!
Zöldségkrémek, krémlevesek, zöldséges fogások akár egész hétre
Grillezett zöldségekkel igazi ízkavalkád lesz a grillparti. Süss mindjárt kétszer annyit padlizsánból, paprikából, cukkiniből vagy gombából. A félretett grillezett zöldségekkel másnap könnyen elkészíthetsz egy tésztaételt, egy melegszendvicset vagy egy köretet.
Egy részüket érdemes lefagyasztani kisebb adagokban. Kiolvasztás után már csak ízlés szerint fűszerezned, pürésítened kell őket, és már kész is a finom zöldségkrém. Ezek a zöldséges ízbombák tökéletesek krémlevesekhez is. Élvezd a nyárias ízeket, és próbáld ki receptjeinket a saját grillzöldségeiddel kiegészítve!