Mivel a pörköltet nyugodtan lefagyaszthatjuk, eleve érdemes belőle többet készíteni, mert garantáltan jól fog jönni egy rohanós nap végén és emellett sok más ételhez is felhasználhatjuk. A pörköltet számos hagyományos magyar étel alapjaként használhatjuk: egy igazán gyors gulyásleveshez, rizses- vagy tarhonyás húshoz, de némi habarással átalakíthatjuk krémes, gazdag paprikássá is.
Ha laza, szaftos húsból készül a pörkölt, például csirkecombból, sertéstarjából vagy marhanyakból, akkor két villa segítségével szálazzuk szét, és salátalevelekkel, idényzöldségekkel, és pirított hagymával megszórva, lepénykenyérbe töltve kiadós szendvicset dobhatunk össze belőle pár perc alatt. Ehhez a változathoz érdemes a langyos pörkölt szaftját tovább ízesíteni pár kanál füstös BBQ szósszal, Worcestershire szósszal, esetleg szója- és édes chili szósszal. Ha szárazabb húsból készült, vajjal, ketchuppel, mustárral, friss hagymával, borssal és egy kis tejföllel pürésítve nagyszerű melegszendvics krémet készíthetünk belőle, de akár tojássárgájával, pici tejjel és liszttel elkeverve, tojásfehérjehabbal lazítva, muffin formában is megsüthetjük és csomagolhatjuk tízórainak.