A magyar konyha klasszikusai a pörköltek, készítsd el most a jól ismert fogásokat egy kis csavarral. Érdemes kísérletezni, hogy a már bevált receptek ne váljanak unalmassá. A különböző húsokból készített pörköltek a zöldségektől laktatók és nagyon finomak lesznek.
Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, egy jól záródó dobozban könnyen szállíthatók ezek az ételek, és felmelegítés után is remek az ízük. Így másnap akár elvihetitek a maradékot ebédre.
Próbáld ki receptjeinkhez a könnyen adagolható Maggi Házias levesalapokat, melyek a hőkezelésnek köszönhetően tartósítószer hozzáadása nélkül készültek, és nagy előnyük, hogy hűtőben tárolva akár két hétig is elállnak.
Az egytálételek egyik igazi klasszikusa a „Sheperd’s Pie”, azaz pásztorpite. Ha még nem sütöttél hasonlót, akkor ideje kipróbálni.
A látványban nem fogsz csalódni, mert a burgonyapüré kap egy kis aranybarnás színt sütés közben, és a rétegek is jól mutatnak majd a tányéron. Ezzel a recepttel biztos sikert aratsz bármelyik hűvös őszi estén.
Ha előre tervezed a menüt, akkor már az előző napi burgonyaköretből főzz többet, így abból félreteheted a recepthez szükséges tört krumplit! Így még gyorsabban elkészülsz.