Tudjuk, hogy nem vagyunk nagy halfogyasztó nemzet, így nem meglepő az sem, ha sokan zavarba jönnek a halas pult előtt állva.
Van azonban néhány aranyszabály, ami segít eligazodni és jól választani, hogy biztosan friss hal kerüljön az ünnepi asztalra.
A friss halnak sosincs kellemetlen szaga. Ha ezt érezzük az üzletben, vagy a halárus előtt állva, jobb ha sarkon fordulunk.
Lehetőség szerint megbízható forrásból vásároljunk, például halkereskedőnél vagy piaci árusnál. Nemcsak a gyakran minőségibb kínálat miatt, hanem mert könnyen kaphatunk hozzáértő segítséget is, illetve, ha megkérjük, akkor akár az ünnepi, friss pontyot is pillanatok alatt konyhakész állapotra készítik nekünk.
A friss hal szeme mindig fényes és csillogó. Ha opálos, akkor túl sok jóval nem kecsegtet.
Próbáld ki Maggi Magyaros Halászlékockánkat!
A magyaros jellegű halételeknek egyik fontos kelléke a MAGGI Magyaros Halászlékocka. Halászlé és halpaprikás ételek elkészítéséhez ajánljuk; halszelettel és tésztabetéttel kiegészítve ízletes levesként tálalható!
A friss halat nem érdemes sokáig a hűtőben tárolni, legjobb, ha rögtön felhasználjuk, így érdemes a vásárlást így időzíteni. Ha mégis korábban beszerezzük egy-két napnál tovább semmiképp ne tároljuk a hűtőben, amit érdemes jó hűvösre, öt fok alá beállítani.
Ha fagyasztott hallal dolgozol, akkor ügyelj arra, hogy szakszerűen olvaszd ki. A mélyhűtőből először tedd a sima hűtőbe és hagyj neki időt, lehetőség szerint egy teljes éjszakát, hogy kiengedjen. Máskülönben, ha nem vagy résen, akkor szobahőmérsékleten gyorsan megromolhat.