MAGGI maradékmentő alapok segítségével a kamrádban, hűtődben megmaradt hozzávalókból is változatos, ínycsiklandó ételeket készíthetsz.
A fűszeres tepsis burgonya alapnál a krémes állagot a tejszínpor míg az intenzív zöldfűszeres ízvilágot a petrezselyem és majoranna biztosítják.
BÚZALISZT, kukoricakeményítő, burgonyakeményítő,
TEJSZÍNPOR, szárított zöldségek 10,3% (fokhagyma,
vöröshagyma, pirospaprika), étkezési só, aromák
(BÚZÁVAL), fűszerek és fűszernövények 5,1% (fekete bors,
petrezselyemlevél, szerecsendió, majoranna, fűszerkömény,
kurkuma), cukor, pálmaolaj.
Tartalmazhat TOJÁST, SZÓJÁT, ZELLERT és MUSTÁRT.
100 g termékben | Egy adag készételben | RI %* egy adag készételben | |
---|---|---|---|
Energia |
1497 kJ 355 kcal |
1502 kJ 359 kcal |
18% |
Zsír | 7,5 g | 10,7 g | 15% |
amelyből telített zsír | 3,9 g | 4,5 g | 23 % |
Szénhidrát | 61,7 g | 47,8 | 18 % |
amelyből cukrok | 7,7 g | 5,4 g | 6 % |
Rost | 2,4 g | 5,3 g | - No Values |
Fehérje | 8,7 g | 17,4 g | 35 % |
Só | 11,5 g | 1,8 g | 30 % |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Glutén |
igen
|
Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek | - No Values |
Tej |
igen
|
Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is) | - No Values |
Szója |
igen
|
Szójabab és abból készült termékek | - No Values |
Yeller |
igen
|
Zeller és abból készült termékek. | - No Values |
Mustár |
igen
|
Mustár és abból készült termékek. | - No Values |
Igen – A termék tartalmazza vagy tartalmazhatja
Nem- A termék nem tartalmazza
N/A – nincs megadva
Hozzávalók:
• 80 dkg burgonya (héjával)
• 4 db tojás
• 5 dkg sajt
• 3 dl tej
• 2 dl víz
• só ízlés szerint
Elkészítési javaslat:
1. Feltesszük a tojásokat főni, 8 perc alatt keményre főzzük, majd felszeleteljük.
2. A krumplit megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk és a tojásokkal együtt rétegezzük, közben sózzuk.
3. A tasak tartalmát összekeverjük 2 dl hideg vízzel és 3 dl tejjel, majd a burgonyára és a tojásra öntjük.
4. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 200 °C-on (légkeveréses sütő esetén 180 °C-on) 30 percig sütjük.