A rohanós hétköznapok egyik kedvence lehet a MAGGI Csirkés-sajtos rakott tészta alap, mellyel tartalmas egytálételt készíthetünk a családnak. Előnye, hogy a tésztát nem szükséges előfőzni, nyersen tehetjük a tepsibe, majd ráöntjük a csirkés-tejszínes szószt, végül pedig megszórjuk sajttal. Mindössze 20-25 perc alatt elkészül a sütőben. A teteje ropogós lesz, alatta viszont egy ízletes szaftos tésztaételt kapunk.
A tasakban a szárított fűszerek és zöldségek biztosítják a megfelelő ízvilágot.
Minőségi alapanyagokból, az összetevő listában jelölt természetes összetevőkkel.
A termék természetes színezéket tartalmaz és hozzáadott aroma nélkül készül.
Minden MAGGI alap szárított összetevőkből készül, ezzel biztosítjuk a termékek eltarthatóságát, és ennek köszönhetően nincs szükség tartósítószer hozzáadására sem.
Kiszerelés: 39 g
Próbáld ki a többi MAGGI alapot is!
burgonyakeményítő*, jódozott só, BÚZALISZT*, szárított zöldségek* (vöröshagyma 7,1%, fokhagymapor, pirospaprika, póréhagyma 2,7%), sovány TEJPOR*, szárított sült hagymadarabok* (vöröshagyma, napraforgóolaj), színezék* (paprikakivonat), porított TEJSZÍN*, szárított élesztőkivonat (élesztőkivonat, étkezési
só), fűszerek* (paprikapor, feketebors, szerecsendió).
Tartalmazhat TOJÁST, SZÓJÁT, ZELLERT és HALAT.
*Természetes összetevők.
per 100g | Egy adag készételben | RI %* | |
---|---|---|---|
Energia |
1366 kJ 324 kcal |
1759 kJ 421 kcal |
21 % |
Zsír | 7.8 g | 13.0 g | 19 % |
amelyből telített zsír | 1.9 g | 4.6 g | 23 % |
Szénhidrát | 51.7 g | 44.3 g | 17 % |
amelyből cukrok | 10.5 g | 3.4 g | 4 % |
Rost | 5.4 g | 2.5 g | - No Values |
Fehérje | 9.0 g | 31.1 g | 62 % |
Só | 19.4 g | 2.34 g | 39 % |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Glutén |
igen
|
Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek | - No Values |
Tej |
igen
|
Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is) | - No Values |
Szója |
igen
|
Szójabab és abból készült termékek | - No Values |
Zeller |
igen
|
Zeller és abból készült termékek. | - No Values |
Diófélék |
nem
|
Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek | - No Values |
Földimogyoró |
nem
|
Földimogyoró és abból készült termékek | - No Values |
Halak |
igen
|
Halak és azokból készült termékek | - No Values |
Rákfélék |
nem
|
Rákfélék és azokból készült termékek | - No Values |
Szezámmag |
nem
|
Szezámmag és abból készült termékek | - No Values |
Kén-dioxid |
nem
|
Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben. | - No Values |
Mustár |
nem
|
10. Mustár és abból készült termékek. | - No Values |
Puhatestűek |
nem
|
Puhatestűek és abból készült termékek | - No Values |
Csillagfürt |
nem
|
Csillagfürt és abból készült termékek. | - No Values |
Tojás |
igen
|
Tojás és abból készült termékek | - No Values |
Igen – A termék tartalmazza vagy tartalmazhatja
Nem- A termék nem tartalmazza
N/A – nincs megadva
Friss hozzávalók és elkészítési javaslat:
30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg fusilli tészta, 2 dl tejszín, 4 dl víz, 2 ek. olaj, 5 dkg reszelt sajt
1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. A tasak tartalmát elkeverjük a tejszínnel és a vízzel, majd a húsra öntjük és forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
2. A nyers tésztát egy közepes méretű tepsi/jénai tál aljára terítjük, a húsos mártást egyenletesen ráöntjük, hogy minden tésztát befedjen.
3. A tetejére szórjuk a sajtot és előmelegített sütőben 200 °C-on
(légkeveréses sütőben 180 °C-on) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.