A Maggi folyékony ételízesítő húsok pácolására, ízesítésére is alkalmas. Más fűszerekkel, őrölt pirospaprikával, olajjal keverve tökéletes fűszerkrémként használhatjuk például a csirke sütéséhez.
Hozzávalók
4
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Ezalatt a az olajat összekeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a paprikával és a Maggi folyékony ételízesítővel, majd a combok mindkét oldalát bedörzsöljük a keverékkel.
Olajozzuk ki a tepsit!
1 perc
Egy nagy tepsit kiolajozunk.
Töltsük meg a tepsit!
70 perc
A burgonyát meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a tepsi alját, majd a burgonyarétegre ráhelyezzük a húsokat. Az egészet lefedjük és 180 fokon egy órán át sütjük.
Pirítsuk meg az étel tetejét!
15 perc
A sütési idő letelte után levesszük a fóliát és további 15 perc alatt megpirítjuk a húst és a burgonyát.
Melegítsük elő a sütőt!
5
A sütőt 180 fokra előmelegítjük
Fűszerezzük be a csirkecombokat!
5
Ezalatt a az olajat összekeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a paprikával és a Maggi folyékony ételízesítővel, majd a combok mindkét oldalát bedörzsöljük a keverékkel.
Olajozzuk ki a tepsit!
5
Egy nagy tepsit kiolajozunk.
Töltsük meg a tepsit!
5
A burgonyát meghámozzuk, fél centis szeletekre vágjuk és kirakjuk vele a tepsi alját, majd a burgonyarétegre ráhelyezzük a húsokat. Az egészet lefedjük és 180 fokon egy órán át sütjük.
Pirítsuk meg az étel tetejét!
5
A sütési idő letelte után levesszük a fóliát és további 15 perc alatt megpirítjuk a húst és a burgonyát.