Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A zöldségeket egészen vékonyra szeleteljük és egy liter alaplében kis lángon főzni kezdjük. Ügyeljünk rá, hogy a lé ne forrjon, éppen csak gyöngyözzön.
A húst összedolgozzuk a fűszerkeverékkel és a tojással, majd kisebb gombócokat formázunk belőlük.
A gombócokat egyesével beleengedjük a maradék alaplébe, és 20 perc alatt kis lángon, a gyöngyöző lében megfőzzük.
A gombócokat kiszedjük, a levest átszűrjük. A gombócokat visszarakjuk a zöldséges alaplébe.
Előre kifőzött cérnametélttel vagy eperlevél tésztával tálaljuk.