Ez a halkonyocsa egy igazán különleges karácsonyi recept és amellett, hogy feldobhatod vele a megszokott menüsort, nagyon dekoratívan is tálalható a különböző formák segítségével.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A zöldségkeveréket 2-3 perc alatt pároljuk puhára a forró olajon, enyhén sózzuk, rakjuk félre.
2. lépés
10 perc
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a halászlékockát, rakjuk bele a halszeleteket és fedő alatt, kis lángon 10 percig főzzük.
3. lépés
2 perc
A halszeleteket rakjuk egy 1,5-2 dl-es formák aljára, osszuk el rá a zöldségeket is.
4. lépés
4 perc
A zselatint locsoljuk meg a hideg vízzel, hagyjuk állni néhány percet, majd keverjük bele a forró lébe, pár percig kevergessük, míg teljesen felolvad, de ne forraljuk fel.
5. lépés
5 perc
Öntsük a formákba, majd kihűlés után hűtsük a halkocsonyát legalább 2-3 órát hűtőben, míg teljesen megdermed.
6. lépés
1 perc
Tálalhatjuk a formában, vagy a formákat rövid időre forró vízbe mártva tányérra borítva.
1. lépés
6
A zöldségkeveréket 2-3 perc alatt pároljuk puhára a forró olajon, enyhén sózzuk, rakjuk félre.
2. lépés
6
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a halászlékockát, rakjuk bele a halszeleteket és fedő alatt, kis lángon 10 percig főzzük.
3. lépés
6
A halszeleteket rakjuk egy 1,5-2 dl-es formák aljára, osszuk el rá a zöldségeket is.
4. lépés
6
A zselatint locsoljuk meg a hideg vízzel, hagyjuk állni néhány percet, majd keverjük bele a forró lébe, pár percig kevergessük, míg teljesen felolvad, de ne forraljuk fel.
5. lépés
6
Öntsük a formákba, majd kihűlés után hűtsük a halkocsonyát legalább 2-3 órát hűtőben, míg teljesen megdermed.
6. lépés
6
Tálalhatjuk a formában, vagy a formákat rövid időre forró vízbe mártva tányérra borítva.