Ezt az ételt 14 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A zsemlék tetejét levágjuk, belét kiszedjük és az „üres” zsemléket előmelegített sütőben megszikkasztjuk.
Az olajon néhány szelet gombát hirtelen átsütünk, félreteszünk, majd a többi gombát megpároljuk a fokhagymával.
A gombákhoz hozzáöntünk 2 dl vizet és a zöldfűszereket, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.
A maradék kb. 6 dl vízben feloldjuk a Gombaleveskockákat, majd hozzáöntjük a keverékhez és összeforraljuk. Végül lehúzzuk a tűzről.
Közben a hideg tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel. A levesből néhány evőkanállal hozzáadunk a tejszínes keverékhez, elkeverjük, majd egyenletesen a leveshez öntjük az egészet és addig melegítjük, amíg sűrűsödni nem kezd.
A levest a zsemlékbe merjük és a félrerakott gombaszeletekkel, krutonnal és friss zöldfűszerrel tálaljuk.