Az eredetileg kukoricalisztből készült vékony tésztalapot, a tortillát ma már a világon mindenütt ismerik. Mivel Közép-Amerikából származik, rendszerint valamilyen csípős, zöldséges-húsos töltelékkel készül. Ebben a receptben hazai, hegyes erős zöldpaprikát tettünk a zöldségek közé és hideg tejföllel enyhítettünk a csípősségén.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A húst vágjuk kis kockákra és keverjük el az olajjal és a fűszerkeverékkel.
2. lépés
10 perc
Nagy serpenyőben hirtelen süssük ki, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt.
3. lépés
10 perc
A kész tortillalapok mindkét oldalát vizezzük be egy kicsit, melegítsük át mikrohullámú sütőben vagy serpenyőben, és töltsük meg a salátakeverékkel. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt hegyes erős paprikát és osszuk el rajta a húst és a fűszeres szaftot.
4. lépés
5 perc
A hideg tejföllel locsoljuk meg és feltekerve tálaljuk.
1. lépés
4
A húst vágjuk kis kockákra és keverjük el az olajjal és a fűszerkeverékkel.
2. lépés
4
Nagy serpenyőben hirtelen süssük ki, majd adjuk hozzá a paradicsomszószt.
3. lépés
4
A kész tortillalapok mindkét oldalát vizezzük be egy kicsit, melegítsük át mikrohullámú sütőben vagy serpenyőben, és töltsük meg a salátakeverékkel. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt hegyes erős paprikát és osszuk el rajta a húst és a fűszeres szaftot.
4. lépés
4
A hideg tejföllel locsoljuk meg és feltekerve tálaljuk.