Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A rizst enyhén sós bő vízben megfőzzük és leszűrjük.
A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, az egy evőkanál őrölt paprikával, a köménnyel és a Maggi Ételízesítővel.
A káposztalevelek főzővízébe egy teáskanál köménymagot teszünk, a leveleket 1 percig egyenként főzzük, majd kivesszük és megtöltjük a bekevert hússal.
A káposztát lecsöpögtetjük, átmossuk és a felét egy nagy lábasba elterítjük. A káposztára ráhelyezzük a töltelékeket.
A szalonnát vagy a füstölt húst feldaraboljuk és a töltelékekre helyezzük, majd befedjük a maradék káposztával, megszórjuk egy evőkanál paprikával.
A káposztát felöntjük 5-6 dl vízzel az egészet és alacsony hőfokon 3 órán át főzzük. Időnként megrázogatjuk és pótoljuk a folyadékot, ha szükséges.
Tejföllel tálaljuk.