Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A hideg vajat felkockázzuk, elkeverjük a liszttel és a sóval, elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a jeges vizet és a borecetet, gyorsan egynemű tésztát gyúrunk, amit 4 részre osztunk és hűtőbe teszünk.
A gombaleveskockát a tejszínnel, a kukoricakeményítővel és a vízzel simára keverjük, kevergetve csak addig főzzük, míg besűrűsödik.
A tésztagombócokat lisztezett munkalapon késfok vastagságú (16-18 cm széles) körlappá nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. (Töltve már nehezebb dolgunk lesz, így biztos nem esik szét a galette-ünk.)
A tepsin megkenjünk a gombás alappal, körben 2 cm-ert kihagyva, és elosztjuk rajtuk a borsót, újhagymakarikákat és spárgafejeket.
A széleket körben behajtogatjuk, sajttal megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük a lepénykéket.