A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A hideg vajat felkockázzuk, elkeverjük a liszttel és a sóval, elmorzsoljuk.
2. lépés
5 perc
Hozzáadjuk a jeges vizet és a borecetet, gyorsan egynemű tésztát gyúrunk, amit 4 részre osztunk és hűtőbe teszünk.
3. lépés
15 perc
A gombaleveskockát a tejszínnel, a kukoricakeményítővel és a vízzel simára keverjük, kevergetve csak addig főzzük, míg besűrűsödik.
4. lépés
5 perc
A tésztagombócokat lisztezett munkalapon késfok vastagságú (16-18 cm széles) körlappá nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. (Töltve már nehezebb dolgunk lesz, így biztos nem esik szét a galette-ünk.)
5. lépés
10 perc
A tepsin megkenjünk a gombás alappal, körben 2 cm-ert kihagyva, és elosztjuk rajtuk a borsót, újhagymakarikákat és spárgafejeket.
6. lépés
25 perc
A széleket körben behajtogatjuk, sajttal megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük a lepénykéket.
1. lépés
6
A hideg vajat felkockázzuk, elkeverjük a liszttel és a sóval, elmorzsoljuk.
2. lépés
6
Hozzáadjuk a jeges vizet és a borecetet, gyorsan egynemű tésztát gyúrunk, amit 4 részre osztunk és hűtőbe teszünk.
3. lépés
6
A gombaleveskockát a tejszínnel, a kukoricakeményítővel és a vízzel simára keverjük, kevergetve csak addig főzzük, míg besűrűsödik.
4. lépés
6
A tésztagombócokat lisztezett munkalapon késfok vastagságú (16-18 cm széles) körlappá nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. (Töltve már nehezebb dolgunk lesz, így biztos nem esik szét a galette-ünk.)
5. lépés
6
A tepsin megkenjünk a gombás alappal, körben 2 cm-ert kihagyva, és elosztjuk rajtuk a borsót, újhagymakarikákat és spárgafejeket.
6. lépés
6
A széleket körben behajtogatjuk, sajttal megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük a lepénykéket.