Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A tojásokat feltörjük és óvatosan simára keverjük, majd sóval, szerecsendióval fűszerezzük. Vigyázzunk, hogy a tojásokat keverés közben ne habosítsuk fel!
Egy kisebb lábasban felforralunk kb. kétujjnyi vizet. Közben egy lapostányért jól kivajazunk és a forrásban lévő víz gőze fölé tesszük.
A tálba egy teaszűrő segítségével beleeresztjük a tojásokat, majd lefedjük, és a gőz felett 5-7 perc alatt elkészítjük a tojáskocsonyát. Miután megdermedt a tojás, félrerakjuk hűlni.
A zöldségeket feldolgozzuk: a zsenge répákból zöldséghámozóval hosszában vékony laskákat vágunk, az újhagymákat a zöldjével együtt ferdén felkarikázzuk, a bébizellert uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk, hogy gyorsan megfőjenek.
A zöldségeket a leveskockákkal egy liter, forrásban lévő vízbe dobjuk és folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt összeforraljuk.
A tojáskocsonyából kis méretű kiszúróval formákat vágunk, ezzel a betéttel tálaljuk a levest.
Tálalás előtt utolsó lépésként a levest az újhagyma zöldjével is megszórjuk.