A tartalmas, sűrű, téli ragulevesek könnyített változata friss ízeivel illeszkedik a tavaszhoz: a zsenge sárgarépa és az újhagyma éppúgy nem igényel hosszas főzést, mint az apróra vágott csirkehús, mégis izgalmas, egy egyszerű hétvégi estét is különlegessé varázsoló levest készíthetünk így.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A csirkehúst és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, az újhagymák fehér részét felkarikázzuk.
2. lépés
5 perc
A serpenyőben felforrósított olajra dobjuk a sárgarépát és az újhagymát, átforgatjuk és 5 percig dinszteljük.
3. lépés
15 perc
Hozzáadjuk a csirkehúst is, amit fehéredésig pirítunk, majd felöntjük a vízzel és felforraljuk.
4. lépés
10 perc
Hozzáadjuk a MAGGI Tyúkhúsleveskockát és gyöngyöző vízben 10 percig főzzük.
5. lépés
10 perc
Az étkezési keményítőt simára keverjük a főzőtejszínnel. A levest lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a tejszínt, majd visszatesszük a tűzre és épp csak addig főzzük kis lángon, míg a leves kissé besűrűsödik.
1. lépés
5
A csirkehúst és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, az újhagymák fehér részét felkarikázzuk.
2. lépés
5
A serpenyőben felforrósított olajra dobjuk a sárgarépát és az újhagymát, átforgatjuk és 5 percig dinszteljük.
3. lépés
5
Hozzáadjuk a csirkehúst is, amit fehéredésig pirítunk, majd felöntjük a vízzel és felforraljuk.
4. lépés
5
Hozzáadjuk a MAGGI Tyúkhúsleveskockát és gyöngyöző vízben 10 percig főzzük.
5. lépés
5
Az étkezési keményítőt simára keverjük a főzőtejszínnel. A levest lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a tejszínt, majd visszatesszük a tűzre és épp csak addig főzzük kis lángon, míg a leves kissé besűrűsödik.