A fűszerezésen kívül kevés teendő van ezzel az ebédrevalóval, ráadásul a burgonyaköret miatt nagyon kiadós: akár a barátainkat is meg tudjuk vendégelni vele egy hirtelen ötlettől vezérelve 🙂
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A tarját megkenjük az olajjal és megszórjuk a sertés fűszerkeverékkel.
2. lépés
3 perc
A burgonyát meghámozzuk, félcentis karikákra vágjuk.
3. lépés
20 perc
Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit, kiolajozzuk, ráfektetjük a burgonyakarikákat, arra a befűszerezett húst és a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
4. lépés
10 perc
30 perc után kevés vizet öntünk alá, szorosan lefedjük alufóliával és 40 percig sütjük.
5. lépés
20 perc
A lilahagymát gerezdekre vágjuk, a húsról az alufóliát leszedjük, körberakjuk a hagymagerezdekkel és további 20-25 percig sütjük.
1. lépés
5
A tarját megkenjük az olajjal és megszórjuk a sertés fűszerkeverékkel.
2. lépés
5
A burgonyát meghámozzuk, félcentis karikákra vágjuk.
3. lépés
5
Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit, kiolajozzuk, ráfektetjük a burgonyakarikákat, arra a befűszerezett húst és a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
4. lépés
5
30 perc után kevés vizet öntünk alá, szorosan lefedjük alufóliával és 40 percig sütjük.
5. lépés
5
A lilahagymát gerezdekre vágjuk, a húsról az alufóliát leszedjük, körberakjuk a hagymagerezdekkel és további 20-25 percig sütjük.