Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A burgonyákat felkarikázzuk.
A paprikát megmossuk és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40-45 percig sütjük, félidőnél egyszer megfordítva. Ne ijedjünk meg, amikor a paprikák héja foltokban feketedni kezd, ez jelzi, hogy már puhára sültek.
A sütőből kivett paprikákat egy tálba rakjuk, szorosan lefolpackozzuk és 15 percig állni hagyjuk.
Közben a hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk és folyamatosan kevergetve üvegesre pároljuk az olajon.
A paprikák csumáját kiszedjük, héjukat lehúzzuk és a hagymához adjuk. Beletesszük a burgonyát is, majd a zöldségeket felöntjük a vízzel.
Forrás után hozzáadunk egy evőkanálnyi MAGGI Ízvarázst, majd az egészet fedő alatt, a burgonya puhulásáig főzzük.
A tűzről lehúzva botmixerrel összeturmixoljuk, közben hozzáadjuk a frissen őrölt borsot és a tejfölt. Melegében tálaljuk!