A tejszínes négysajtos szósz aromái teljes egészében átjárják az finom, könnyű karfiolfalatokat, így azoknak is mindenképp érdemes kipróbálni, akik egyébként nem a legnagyobb rajongói ennek a sokoldalú zöldségnek!
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A karfiolt mossuk meg és szedjük rózsákra, majd a burgonyát is pucoljuk meg és kockázzuk fel.
2. lépés
4 perc
Az aprított zöldségeket tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és közepes lángon főzzük puhára, majd törjük át egy villa vagy krumplinyomó segítségével.
3. lépés
1 perc
Keverjük hozzá a felvert tojásokat, a lisztet és a MAGGI Tejszínes négysajtos alapot.
4. lépés
4 perc
Kétujjnyi olajat forrósítsunk fel egy mélyebb serpenyőben és vízbe mártogatott kávéskanállal szaggassunk bele a masszából néhány darabot.
5. lépés
9 perc
Közepes lángon, oldalanként 3-4 perc alatt süssük ki a karfiolropogósokat, csöpögtessük le és szedjük törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradék felszívódjon.
6. lépés
1 perc
Melegen, valamilyen mártogatós kíséretében tálaljuk.
1. lépés
6
A karfiolt mossuk meg és szedjük rózsákra, majd a burgonyát is pucoljuk meg és kockázzuk fel.
2. lépés
6
Az aprított zöldségeket tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és közepes lángon főzzük puhára, majd törjük át egy villa vagy krumplinyomó segítségével.
3. lépés
6
Keverjük hozzá a felvert tojásokat, a lisztet és a MAGGI Tejszínes négysajtos alapot.
4. lépés
6
Kétujjnyi olajat forrósítsunk fel egy mélyebb serpenyőben és vízbe mártogatott kávéskanállal szaggassunk bele a masszából néhány darabot.
5. lépés
6
Közepes lángon, oldalanként 3-4 perc alatt süssük ki a karfiolropogósokat, csöpögtessük le és szedjük törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradék felszívódjon.
6. lépés
6
Melegen, valamilyen mártogatós kíséretében tálaljuk.