Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját külön apróra szeleteljük. A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
A vizet felforraljuk, beletesszük a tyúkhúsleveskockát, elkeverjük benne, majd amint újra felforrt, hozzáadjuk a brokkolirózsákat és 5 percig főzzük, majd kivesszük őket a főzőléből és félre tesszük.
Az olívaolajat egy leveses fazékban felhevítjük, majd megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is, 1-2 percig pirítjuk, majd beletesszük a korábban felaprított brokkoliszárat és a burgonyát. Felöntjük a brokkoli főzővizével és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Amikor minden zöldség puha, akkor a leveshez adjuk a félretett brokkoli kétharmad részét, a reszelt sajtot és az egészet botmixerrel simára turmixoljuk.
A levest a maradék brokkolival együtt tálaljuk.