Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A halból húsz dekát kimérünk és félretesszük, ezt fogjuk majd használni a gombócokhoz. A maradék halhúst egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük két liter hideg vízzel. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és az egészet felforraljuk.
Miután felforrt, hozzáadjuk a halászlékockákat és gyöngyözve nagyjából 40 percig főzzük. Miután elkészült, a levet átpasszírozzuk és melegen tartjuk.
Közben a maradék halat megtisztítjuk, hogy csak a halhús maradjon, majd nagyon apróra daraboljuk, vagy késes betétű robotgépben összedaráljuk.
A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a felaprított petrezselymet és az előzőleg előkészített halhúst. Alaposan összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát búzadara.
Egy kisebb lábasban vizet forralunk, sózzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a halas masszából és óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. Finoman megigazítjuk őket, hogy ne ragadjanak az edény aljára, majd 10 percig főzzük őket.
A halászlevet tányérokba szedjük, a halgombócokkal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.