Ha van egy kis extra időnk, akkor nyugodtan megpróbálkozhatunk azzal, hogy a pékáruinkat is magunk készítsük el. Ráadásul a ciabatta esetében a formázással sem nagyon kell bíbelődni.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Minden hozzávalót összegyúrunk. Mi egy dagasztógéppel oldottuk meg a műveletet. 🙂
2. lépés
10 perc
Egy tepsit kikenünk olívaolajjal és eligazgatjuk benne a tésztát, hogy körülbelül 2 cm vastagon legyen. Akkora tepsit válasszunk, hogy a tésztának legyen helye minden irányba kelni.
3. lépés
30 perc
Letakarva a duplájára kelesztjük.
4. lépés
5 perc
Kelés után liszttel meghintett deszkára borítjuk, a tetejét is meghintjük liszttel, és pizzavágó segítségével 8 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
5. lépés
30 perc
200 fokon körülbelül 30 percig sütjük szilikonos sütőpapírral borított lemezen.
1. lépés
5
Minden hozzávalót összegyúrunk. Mi egy dagasztógéppel oldottuk meg a műveletet. 🙂
2. lépés
5
Egy tepsit kikenünk olívaolajjal és eligazgatjuk benne a tésztát, hogy körülbelül 2 cm vastagon legyen. Akkora tepsit válasszunk, hogy a tésztának legyen helye minden irányba kelni.
3. lépés
5
Letakarva a duplájára kelesztjük.
4. lépés
5
Kelés után liszttel meghintett deszkára borítjuk, a tetejét is meghintjük liszttel, és pizzavágó segítségével 8 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
5. lépés
5
200 fokon körülbelül 30 percig sütjük szilikonos sütőpapírral borított lemezen.