Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A 25 dkg lisztet, sütőport, cukrot, sót és a fűszerkeverék felét keverjük össze.
A hideg vajat vágjuk vékony szeletekre és gyorsan morzsoljuk el a lisztes keverékkel.
A lisztes-vajas keverékhez adjuk hozzá a tejet és a citromlevet majd gyorsan gyúrjuk össze, de csak addig, amíg épp összeáll. Csomagoljuk folpackba és tegyük fél órára a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Közben pirítsuk meg a felkarikázott lilahagymát az olívaolajon, adjuk hozzá a balzsamecetet, a paradicsomokat, a két evőkanál lisztet és a fűszerkeverék másik felét és forgassuk jól össze.
Tegyük tepsibe és süssük 15 percig.
A tésztát lapítsuk ujjnyi vastagságúra, formával vagy egy pohárral szaggassunk belőle köröket, helyezzük a paradicsomos szósz tetejére és süssük további 20 percig.
Melegen tálaljuk.