Ezt az ételt 8 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a padlizsánokat egy tepsibe helyezve a sütőben 40-50 perc alatt puhára sütjük.
Amikor teljesen megpuhultak (a pontos idő méret függő) kivesszük a sütőből őket, hagyjuk kihűlni és meghámozzuk.
Turmixban vagy késese robotgéppel a padlizsánt összeaprítjuk, hozzáadjuk a levesalapot, az olajat, a tejfölt, a megpucolt és lereszelt fokhagymát és az egészet krémesre keverjük.
Azonnal tálaljuk, de hűtőben is pihentethetjük egy-két órát fogyasztás előtt.
Friss kenyérrel vagy pirítóssal a legfinomabb, de zöldségeket is mártogathatunk bele.