Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Vágjuk a hagymát 1 cm-es darabokra. Aprítsuk fel a fokhagymát. Vágjuk a szalonnát csíkokra. Távolítsuk el a spárga fás végeit, és vágjuk kisebb darabokra. Osszuk a karfiolt apró darabokra, és a paradicsomot pedig felezzük el. A sárgarépát vágjuk szeletekre.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Dobjuk bele a szalonnát, a karfiolt, a sárgarépát és az újhagyma fehér részét. Süssük kb. 3 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a spárga egy részét, és süssük kb. 5 percig közepes fokozaton. Vágjuk fel a csirkét darabokra, és adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Ezután pedig adjuk hozzá a cseresznyeparadicsomot, a spárgafejeket és a hagyma zöld részét.
Készítsük el a Maggi Zöldfűszeres tejszínes csirkemell alapot a csomagoláson leírtak szerint. Adjuk a szószt a zöldséges csirkéhez. Ízesítsük apróra vágott petrezselyemmel, és pároljuk az egészet együtt kb. 10 percig. Végül sóval és borssal fűszerezzük. Tálaljuk a grízzel.
A dara elkészítéséhez öblítsük le a gyöngyárpát hideg vízzel, és tegyük egy tűzálló tálba. Adjuk hozzá a forró alapot, a pestót és az apróra vágott diót. Keverjük jól össze. Fedjük le, és tegyük a sütőbe kb. 30-40 percre, amíg a dara magába nem szívja az összes folyadékot.