Mexikói édesburgonya hasábok joghurtos mártogatóssal
(0)
35 perc
Könnyű
Az édesburgonya egyre népszerűbbé válik az egészségtudatosan táplálkozók körében. Az édeskés ízéhez jól passzolnak az erős, pikáns ízek. A mexikói édesburgonya hasábok karakteres ízvilágát egy könnyű, friss, joghurtos mártogatóssal ellensúlyozhatjuk.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és hasábokra vágjuk.
2. lépés
5 perc
Rászórjuk a Maggi Mexikói chilis bab alapot, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk és alaposan összeforgatjuk, hogy a hasábokat mindenhol bevonják a fűszerek.
3. lépés
20 perc
Sütőpapírral borított tepsire rendezzük és 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
4. lépés
5 perc
A natúr joghurtot ízesítjük sóval, borssal, néhány csepp citromlével és egy kevés porcukorral vagy eritrittel. Belekeverjük a nagyon apróra vágott fokhagymát és a snidlinget is.
1. lépés
4
Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és hasábokra vágjuk.
2. lépés
4
Rászórjuk a Maggi Mexikói chilis bab alapot, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk és alaposan összeforgatjuk, hogy a hasábokat mindenhol bevonják a fűszerek.
3. lépés
4
Sütőpapírral borított tepsire rendezzük és 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
4. lépés
4
A natúr joghurtot ízesítjük sóval, borssal, néhány csepp citromlével és egy kevés porcukorral vagy eritrittel. Belekeverjük a nagyon apróra vágott fokhagymát és a snidlinget is.