Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A combfilét apróra vágjuk. A Gyros alapot elkeverjük 2 evőkanál olajjal, beleforgatjuk a húst és fél órára hűtőbe rakjuk.
A megmosott uborkák végét levágjuk, zöldséghámozóval csíkosan meghámozzuk és kisujjnyi karikákra vágjuk. Enyhén sózzuk.
A krémsajtot elkeverjük a sóval, borssal, citromlével és a reszelt fokhagymával. Csillagcsöves nyomózsákból az uborkakarikákra halmozzuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
A maradék olajat nagy serpenyőben forrósítjuk és a húst nagy lángon, hirtelen, 2 perc alatt átpirítjuk. Egy tányérra halmozzuk és hűlni hagyjuk. (Fontos, mert forrón szinte megolvasztja a vajas tésztát, és nehéz lesz vele dolgozni.)
A tésztát 8x10 cm-es téglalapokra vágjuk, majd a téglalapok alsó felére középre rakunk egy-egy nagyobb teáskanálnyi húst, körben a felvert tojással megkenjük.
A téglalap felső részében késsel 2-3 nyílást vágunk, az alsó részre hajtjuk és a széleket körben egy villa végével erősen összenyomjuk – hogy csinos csíkos-cakkos legyen. A batyuk tetejét is megkenjük a tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Az uborkával együtt tálaljuk.
test title