Krémleves újhagymával, olvasztott sajttal és krutonnal
(0)
41 perc
Könnyű
A bársonyos állagú póréhagyma-krémleves krutonnal és olvasztott sajttal egy igazán pompás fogás! Csavarj egyet a klasszikus recepten, és tálald fűszernövényekkel ízesített, vajban pirított kenyérkékkel vagy parmezán chipsszel! Higgy nekünk, a hatás nem marad el!
(Fontos tudni, hogy a póréhagyma külső leveleit először le kell szedni, hosszában fel kell vágni, és alaposan meg kell mosni. Csak ezután vágd fel a zöldségeket. Ugyanígy készítsd elő a hagymát is, amit aztán a póréhagymával együtt vajban dinsztelj meg. Ne felejtsd el lassú tűzön főzni – mert akkor érnek össze az ízek és az aromák igazán. Az így készült levet öntsd rá a többi hozzávalóra, amelyekez tökéletes választás a MAGGI Zöldséges Házias levesalap. A levest a fűszerezés után turmixold krémmé. Add hozzá a krémsajtot és alaposan keverd össze.)
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Hámozd le a póréhagyma külső leveleit, vágd fel hosszában, és alaposan öblítsd le. Vágd fel a leveleket nem túl vastag szeletekre, kivéve, ha a díszítéshez félre akarunk tenni néhány szeletet.
2. lépés
10 perc
A hagymát vágd apróra, és a póréhagymával együtt két evőkanál vajon párold meg (kis lángon, 10 percig, időnként megkeverve).
3. lépés
15 perc
Öntsd fel a párolt póréhagymát vízzel vagy levesalappal, forrald fel, és főzd 15 percig. A vége felé ízesítsd a levest egy csipetnyi sóval és borssal. – 15 perc
4. lépés
4 perc
A levest keverd simára, add hozzá a krémsajtot, és keverd össze újra.
5. lépés
5 perc
A zsemlét/tekercseket vágd fel szeletekre, majd kockákra. Vajon enyhén pirítsd meg, és ízesítsd friss fűszernövényekkel, például kakukkfűvel vagy petrezselyemmel.
6. lépés
1 perc
A póréhagyma-krémlevest tálald krutonnal, és díszítsd friss fűszernövényekkel. A levest finomra vágott nyers póréhagymával is díszíthetjük.
1. lépés
6
Hámozd le a póréhagyma külső leveleit, vágd fel hosszában, és alaposan öblítsd le. Vágd fel a leveleket nem túl vastag szeletekre, kivéve, ha a díszítéshez félre akarunk tenni néhány szeletet.
2. lépés
6
A hagymát vágd apróra, és a póréhagymával együtt két evőkanál vajon párold meg (kis lángon, 10 percig, időnként megkeverve).
3. lépés
6
Öntsd fel a párolt póréhagymát vízzel vagy levesalappal, forrald fel, és főzd 15 percig. A vége felé ízesítsd a levest egy csipetnyi sóval és borssal. – 15 perc
4. lépés
6
A levest keverd simára, add hozzá a krémsajtot, és keverd össze újra.
5. lépés
6
A zsemlét/tekercseket vágd fel szeletekre, majd kockákra. Vajon enyhén pirítsd meg, és ízesítsd friss fűszernövényekkel, például kakukkfűvel vagy petrezselyemmel.
6. lépés
6
A póréhagyma-krémlevest tálald krutonnal, és díszítsd friss fűszernövényekkel. A levest finomra vágott nyers póréhagymával is díszíthetjük.