Ezt az ételt 5 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Egy lábosban dinszteljük meg a kockára vágott hagymát egy evőkanál olívaolajon. Amikor megpirult, adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a kurkumát, a chilit, majd pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a préselt vagy apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk még további fél percig, amíg a fokhagyma illatozni kezd.
Tegyük az átmosott lencsét a lábosba, öntsük fel 7 dl vízzel, adjuk hozzá a Maggi Tyúkhúsleveskockát, fűszerezzük csipetnyi zsályával, majd főzzük 15 percig.
Adjuk hozzá a kókusztejet a lencseleveshez, keverjük össze és főzzük egy darabig.
Turmixoljuk a lencselevest simára, krémesre.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, és egy tálba tesszük. A paradicsomot meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, beletesszük a kisebb darabokra tépett bazsalikomleveleket, megszórjuk kevés sóval, és óvatosan összekeverjük.
Rendezzük a paradicsomokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 15-20 percig.
Frissen aprított fűszernövényekkel (bazsalikommal, petrezselyemmel vagy korianderrel), és a sült cseresznyeparadicsommal tálaljuk a levest.