Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Távolítsuk el a karfiolról a leveleket. A karfiolt aprítsuk fel késsel vagy daráljuk le konyhai robotgépben. Olyan állagúnak kell lennie, mint a finom rizs. Tegyük át egy tepsibe, majd süssük 15 percig, 180 °C-ra előmelegített sütőben.
Ezután tegyük félre hűlni. A karfiolt tegyük át egy vastag szűrőbe vagy egy tiszta konyharuhára, és óvatosan szűrjük le a felesleges folyadékot, hogy egy viszonylag száraz masszát kapjunk.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
A lecsöpögtetett karfiolt keverjük össze sóval, borssal, oregánóval és tojással. Ha alaposan összeállt, tegyük át a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe (olívaolajjal is meglocsolhatjuk). Nedves kézzel formázzuk belőle pizzatésztát.
Helyezzük a pizzát az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20 percig. Ezután egy spatula vagy egy második sütőpapír segítségével fordítsuk át a másik oldalára, és süssük további 5-10 percig.
Ezután megkenjük a pizzát a Maggi Zöldfűszeres Bolognai szósszal, és megszórjuk sajttal. Rendezzük el rajta kedvenc feltétjeinket, és tegyük a sütőbe 10-15 percre, vagy amíg a sajt megolvad és a feltét megpirul.