Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Tépjünk le egy akkora darab sütőpapírt, amelybe be tudjuk majd csomagolni a karajt.
A vöröshagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd rátesszük a sütőpapírra a szintén megpucolt, de egészben hagyott fokhagymával.
A karajt ízlés szerint bedörzsöljük a sertés fűszerkeverékkel, majd a hagymafélékre helyezzük.
A karaj tetejére kerül még egy evőkanál vajat, aztán csomagoljuk be a sütőpapírba.
Tepsire helyezzük és 130 fokon sütjük 3 órán át.
A burgonyát főzzük meg enyhén sós vízben, törjük össze a 200 g tejföllel és a Maggi tejszínes négysajtos csirkemell alappal. Kóstoljuk meg, ha szükséges akkor sózzuk.
Kivesszük a batyut a tepsiből és kicsomagoljuk.
A megsült hagymaféléket egy magas falú edénybe tesszük a 100 g tejföllel.
A tepsibe öntünk 1,5 dl vizet és feloldjuk a kifolyt, odasült szaftot, a hagymához öntjük és az egészet turmixoljuk, majd egy szitán átpasszírozzuk, hogy homogén mártást kapjunk.
A mártást felforraljuk és hozzáadjuk a csemegeuborkát félbevágva, a kápiát pedig félkarikákra vágva.
Szeleteljük fel a karajt és tálaljuk a krumplipürével és a mártással.