A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Fehéredéskor hozzáadjuk a sertés fűszerkeveréket és 1 dl vizet, majd addig rotyogtatjuk, míg a leve teljesen el nem fő róla. Hagyjuk kihűlni.
3. lépés
10 perc
A jól behűtött vajas tésztát alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és gyorsan 8×9 cm-es lapokra vágjuk. A lapokat kissé megnyújtjuk.
4. lépés
15 perc
A kihűlt hústölteléket hosszában a lapok közepére halmozzuk és fél evőkanál tejföllel borítjuk. A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, majd félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk.
5. lépés
10 perc
A töltött tésztalapok hosszabbik oldalát késsel beirdaljuk, a húsos táskákat félkörben kissé meghajlítjuk.
6. lépés
5 perc
A táskákat megkenjük a felvert tojás maradékával és megszórjuk szezámmaggal vagy durva szemű sóval.
7. lépés
20 perc
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
1. lépés
7
A húst megpirítjuk a felforrósított olajon.
2. lépés
7
Fehéredéskor hozzáadjuk a sertés fűszerkeveréket és 1 dl vizet, majd addig rotyogtatjuk, míg a leve teljesen el nem fő róla. Hagyjuk kihűlni.
3. lépés
7
A jól behűtött vajas tésztát alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és gyorsan 8×9 cm-es lapokra vágjuk. A lapokat kissé megnyújtjuk.
4. lépés
7
A kihűlt hústölteléket hosszában a lapok közepére halmozzuk és fél evőkanál tejföllel borítjuk. A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, majd félbehajtjuk, a széleket összenyomjuk.
5. lépés
7
A töltött tésztalapok hosszabbik oldalát késsel beirdaljuk, a húsos táskákat félkörben kissé meghajlítjuk.
6. lépés
7
A táskákat megkenjük a felvert tojás maradékával és megszórjuk szezámmaggal vagy durva szemű sóval.
7. lépés
7
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.