Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Tészta: Szitáljuk a lisztet egy tálba. Melegítsük fel a tejet.
Morzsoljuk az élesztőt egy csészébe, adjuk hozzá a cukrot, egy kanál lisztet és a tejet, keverjük össze, majd hagyjuk megkelni.
Adjuk a liszthez a sót, az olajat és a megkelt élesztőt. Gyúrjuk össze a tésztát alaposan.
Takarjuk le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk kelni két órán át.
A megkelt tésztát osszuk több részre.
A mártáshoz az érett, nagy paradicsomot hámozzuk meg, és kockázzuk fel. Alternatívaként használhatunk paradicsomkonzervet is, ebben az esetben adjunk hozzá 1 konzervet.
Hámozzuk meg a hagymát (esetleg két kisebb újhagymát), és vágjuk apró kockákra. Egy percig pároljuk az olajban.
Adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot, a Maggi Zöldfűszeres Bolognai szószt és a fűszereket.
Pároljuk 5-7 percig, amíg a vízből származó folyadék egy része el nem párolog, és a mártás a kívánt állagú nem lesz.
A pizza elkészítésekor a tésztát formázzuk pogácsákká, az egyik szélét kenjük meg olívaolajjal, és előmelegített grillen a magasabb polcon 3-5 percig grillezzük, amíg a tésztán grillnyomok nem látszanak.
Fordítsuk át a másik oldalára, tegyük rá a kedvenc feltétjeinket.
Grillezzük még néhány percig az ételt, amíg a sajt megolvad. A grillt letakarhatjuk egy fedővel vagy alufóliával – ily módon a pizza gyorsabban elkészül.
Tálaljuk a pizzát enyhén pikáns vagy csípős ketchuppal.