A grillen fontos szerep jut a meleg salátáknak is: nemcsak húsok mellé kitűnőek, de önálló fogásként is megállják a helyüket. Itt ebben a salátában az édeskömény a meghatározó: pirítva édeskés-fűszeres íze nagyszerűen harmonizál az édes paradicsommal és lilahagymával.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A grill zöldség fűszerkeveréket elkeverjük az olívaolajjal, átforgatjuk benne a zöldségeket.
5. lépés
5 perc
Közepesen felforrósított grillserpenyőben vagy tárcsán oldalanként 2-3 percig, mozgatás nélkül hirtelen megpirítjuk. A paradicsomokat a vágott oldalukkal lefele fordítsuk.
6. lépés
2 perc
Az elkészült salátát melegen tálaljuk.
1. lépés
6
Az édesköményt 3 mm-es szeletekre vágjuk.
2. lépés
6
A lilahagymákat gerezdekre szeleteljük.
3. lépés
6
A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
4. lépés
6
A grill zöldség fűszerkeveréket elkeverjük az olívaolajjal, átforgatjuk benne a zöldségeket.
5. lépés
6
Közepesen felforrósított grillserpenyőben vagy tárcsán oldalanként 2-3 percig, mozgatás nélkül hirtelen megpirítjuk. A paradicsomokat a vágott oldalukkal lefele fordítsuk.