Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A sütőtököt vágjuk kisebb darabokra, távolítsuk el a magokat (majd sütés után távolítjuk el a héját).
A sárgarépát és a paszternákot meghámozzuk, és hosszú darabokra vágjuk.
Az előkészített zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, és az előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Közben hámozzuk meg a burgonyát és a hagymát. A burgonyát kockázzuk fel, a hagymát vágjuk csíkokra. Mossuk meg a póréhagymát, majd vágjuk fel a fehér részét. Hámozzuk meg a gyömbért és a fokhagymát, és vágjuk apróra.
Egy evőkanál olívaolajat egy nagy edény aljában felforrósítunk, és hozzáadjuk az összes előkészített zöldséget. Adjunk hozzá fahéjat, kurkumát és erős paprikát. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel, beledobjuk a Maggi tyúkhúsleveskockát, és addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.
A külön megsült zöldségeket kivesszük a sütőből. A sütőtökdarabokat meghámozzuk (most könnyen leszedhető a héja), és a sárgarépával és a paszternákkal együtt a fazékba tesszük.
Adjuk hozzá egy narancs levét és a gránátalmalevet a forrásban lévő zöldségekhez.
A levest még borssal ízesítjük, és simára turmixoljuk. Ha a leves túl sűrű, adjunk hozzá húsleves alapot vagy vizet.
A kész levest tányérokba szedjük, majd tálaljuk gránátalmamagokkal és pirított tökmaggal.