Legyen tél vagy nyár, ez a tartalmas, sós muffin minden évszakban ideális fogás lehet, – elkészíteni pedig éppen olyan egyszerű, mint az édes verzióit. Még langyosan, télen gőzölgő teával, nyáron egy nagy bögre hideg tejjel kínáljuk!
Hozzávalók
12
adag
Ezt az ételt 12 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A sütéshez szánt gombát vágjuk kockákra és süssük át a felforrósított olajon úgy, hogy hozzámorzsoljuk a MAGGI Gombaleveskockákat is.
2. lépés
5 perc
A lisztet keverjük el a sóval, cukorral, sütőporral, szódabikarbónával és a reszelt sajttal.
3. lépés
10 perc
Olvasszuk fel a vajat, majd egy külön tálban keverjük el a joghurttal, és a 2 tojással. Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz (a lisztes keverékhez), végül keverjük hozzá a kihűlt gombát is.
4. lépés
5 perc
Az így kapott keveréket osszuk szét a papírkapszlival bélelt muffinsütőben, díszítésképp pedig helyezzünk mindegyik muffin tetejére a kisebb, félbevágott gombafejekből.
5. lépés
5 perc
Végül 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük őket aranybarnára.
1. lépés
5
A sütéshez szánt gombát vágjuk kockákra és süssük át a felforrósított olajon úgy, hogy hozzámorzsoljuk a MAGGI Gombaleveskockákat is.
2. lépés
5
A lisztet keverjük el a sóval, cukorral, sütőporral, szódabikarbónával és a reszelt sajttal.
3. lépés
5
Olvasszuk fel a vajat, majd egy külön tálban keverjük el a joghurttal, és a 2 tojással. Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz (a lisztes keverékhez), végül keverjük hozzá a kihűlt gombát is.
4. lépés
5
Az így kapott keveréket osszuk szét a papírkapszlival bélelt muffinsütőben, díszítésképp pedig helyezzünk mindegyik muffin tetejére a kisebb, félbevágott gombafejekből.
5. lépés
5
Végül 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük őket aranybarnára.