Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A gombákat alaposan megmossuk, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket, és megsózzuk. Az eltávolított tönkök végeit levágjuk, és félretesszük.
A csirkemelleket is lemossuk, majd az inak eltávolítása után feldaraboljuk őket.
Egy serpenyőben elkezdünk 5 dkg vajat olívaolajjal hevíteni, majd a csirkemelleket rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rászórjuk a MAGGI Gyros alapot és alaposan elkeverjük. Ha a leve jelentős része elfőtt, rádobjuk a darabolt tönköket és lepirítjuk.
A szobahőmérsékletű mascarponet simára keverjük, majd beleforgatjuk a gyros fűszerezésű gombás csirkét. Egy kis snidlinget is belekeverünk és ezzel töltjük a gombáinkat.
Mindegyik gomba tetejére teszünk sajtot, majd egy kis darabka vajat. Megszórjuk frissen őrölt fekete borssal, és már mehet is a 190 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ha gyorsan pirulna a teteje, takarjuk le egy alufóliával.
A főzés elkezdése előtt keverjük el a tejföllel a sót, borsot, a citrom levét és a reszelt fokhagymát, majd tegyük a hűtőbe. Ebbe mártogathatjuk a gombát vagy meg is locsolhatjuk vele a tálalt fejeket.
Apróra vágott snidlinggel tálaljuk. Köret nem szükséges hozzá, ez így komplett! 😉