Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A húst kockákra vágjuk, megszórjuk a MAGGI Gyros alappal és megkenjük kevés olajjal. Bambusz nyársakra húzzuk és rácson vagy nagyobb teflonserpenyőben közepes lángon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük.
A joghurtot összekeverjük a mézzel, a fél citrom levével és lereszelt héjával, a kimagozott és apróra vágott chilipaprikával, majd belepréseljük a fokhagymát és hozzáaprítjuk a mentaleveleket.
A megmosott padlizsán két végét levágjuk, 1 centis karikákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A padlizsánokat ezután kiolajozott teflonserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt hirtelen átsütjük.
A kisült padlizsánszeleteket még forrón beleforgatjuk az öntetbe, majd egy órára hűtőbe rakjuk és így tálaljuk.