A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Vegyük ki a húst a hűtőből legalább egy órával a feldolgozás előtt – ez fontos ahhoz, hogy megfelelően átsüljön – és töröljük szárazra. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
2. lépés
15 perc
Készítsük elő a réteslapokat: hármat-hármat vajazzunk meg 5 dkg vajjal, majd szórjuk meg a fűszerkeverék felével és helyezzük egymásra.
3. lépés
10 perc
A maradék 2 dkg vajat forrósítsuk meg és tapadásmentes serpenyőben oldalanként 2 perc alatt (összesen 8 perc) mozgatás nélkül pirítsuk rajta körbe a húst. Szórjuk meg a fűszerkeverék másik felével.
4. lépés
10 perc
A szűzpecsenyéket gyorsan tekerjük be a réteslapokba. A végét szaloncukorszerűen tekerjük meg, de kissé hagyjuk nyitva. Kenjük meg a felvert tojással.
5. lépés
5 perc
A tészta szélét alulra helyezve, sütőpapírral bélelt tepsiben 30 perc alatt süssük készre. Az első 10 percben tegyünk rá lazán alufóliát, így csak a sütés vége felé kezd el megpirulni a réteslap.
1. lépés
5
Vegyük ki a húst a hűtőből legalább egy órával a feldolgozás előtt – ez fontos ahhoz, hogy megfelelően átsüljön – és töröljük szárazra. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
2. lépés
5
Készítsük elő a réteslapokat: hármat-hármat vajazzunk meg 5 dkg vajjal, majd szórjuk meg a fűszerkeverék felével és helyezzük egymásra.
3. lépés
5
A maradék 2 dkg vajat forrósítsuk meg és tapadásmentes serpenyőben oldalanként 2 perc alatt (összesen 8 perc) mozgatás nélkül pirítsuk rajta körbe a húst. Szórjuk meg a fűszerkeverék másik felével.
4. lépés
5
A szűzpecsenyéket gyorsan tekerjük be a réteslapokba. A végét szaloncukorszerűen tekerjük meg, de kissé hagyjuk nyitva. Kenjük meg a felvert tojással.
5. lépés
5
A tészta szélét alulra helyezve, sütőpapírral bélelt tepsiben 30 perc alatt süssük készre. Az első 10 percben tegyünk rá lazán alufóliát, így csak a sütés vége felé kezd el megpirulni a réteslap.