Édeskés, sütőtökre emlékeztető íze miatt az édesburgonya különös népszerűségnek örvend napjainkban, sült formája pedig már minden, magára valamit adó kézműves hamburgert árusító étterem kínálatában szerepel. Elkészíteni pofonegyszerű, így érdemes vele otthon is tenni egy próbát.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Az édesburgonyát meghámozzuk, ujjnyi vastag hasábokra vágjuk.
2. lépés
10 perc
A sültkrumpli fűszerkeveréket elkeverjük az olívaolajjal, majd az édesburgonya hasábokat alaposan átforgatjuk benne.
3. lépés
10 perc
Sütőpapírral bélelt tepsiben egy rétegben elterítjük, és 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig, puhulásig sütjük. Sütés közben egyszer forgassuk át kissé a hasábokat, hogy minden oldaluk egyformán megpiruljon.
1. lépés
3
Az édesburgonyát meghámozzuk, ujjnyi vastag hasábokra vágjuk.
2. lépés
3
A sültkrumpli fűszerkeveréket elkeverjük az olívaolajjal, majd az édesburgonya hasábokat alaposan átforgatjuk benne.
3. lépés
3
Sütőpapírral bélelt tepsiben egy rétegben elterítjük, és 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig, puhulásig sütjük. Sütés közben egyszer forgassuk át kissé a hasábokat, hogy minden oldaluk egyformán megpiruljon.