Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük – választhatunk légkeveréses funkciót is, ha rendelkezésre áll.
A zellert meghámozzuk, hüvelykujjnyi hasábokra vágjuk és 1 dl olajba forgatjuk.
A hasábokat sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítjük és megszórjuk a fokhagymás fűszerkeverékkel.
35-40 percig sütjük, félidőnél kissé átforgatjuk.
Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját habverővel összekeverjük a cukorral, mustárral, borssal, majd intenzív keverés közben, vékony sugárban, lassan hozzácsorgatunk 1 dl olajat. Hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított kakukkfüvet is, majd lassan még egy 1 dl olajat keverünk hozzá. Ízlés szerint tovább sózhatjuk.
A megsült zellerhasábokat tányérra szedjük és a házi majonézzel tálaljuk