Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A fokhagymás fűszerkeveréket alaposan elkeverjük 20 dkg liszttel.
A vajat vékony szeletekre vágjuk és a liszthez adjuk a túróval és egy tojással együtt, majd gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk.
A maradék liszttel meglisztezett munkalapon téglalappá nyújtjuk, alulról-felülről egymásra hajtjuk a széleket, majd balról jobbra is félbe hajtjuk.
Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük, vagy fél órára berakjuk a mélyhűtőbe.
Ezután újra átgyúrjuk, fél centinél vékonyabb téglalappá nyújtjuk és ujjnyi széles rudakra vágjuk.
Megkenjük a második tojással, tetszés szerint megszórjuk magvakkal, sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.